PI KG HILIR KUALA MATU

 

*Pusat Internet mengucapkan selamat datang dan terima kasih kepada anda yang sudi melawat laman portal komuniti kami. Pusat Internet  merupakan sebuah program yang dianjurkan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia dengan kerjasama TM Bhd dan MSD Digital Intelligence. 

* Ia bertujuan untuk merapatkan jurang digital dalam kalangan komuniti setempat. Sebanyak 12 Pusat Jalur Lebar Komuniti rintis untuk Fasa Rintis, 73 pusat untuk Fasa 1, 52 pusat untuk Fasa 2, 36 pusat untuk Fasa Felda dan 110 pusat untuk Fasa 4 telah diwujudkan di seluruh Malaysia bagi mendekatkan masyarakat kepada penggunaan komputer dan aplikasi ilmu ICT dalam kehidupan seharian mereka.

*Antara kemudahan yang disediakan Pi1M adalah penggunaan komputer dan internet, khidmat cetakan, laminating, bindingscanning, dan kelas latihan dan pembangunan. 

*Antara kelas latihan & pembangunan yang disediakan termasuklah Kelas Latihan Microsoft Office MS 2010, Adobe Photoshop CS6, Asas Pembangunan Laman Web, Media Baru (Facebook, Twitter, Instagram) dan Kelas Keusahawanan. sebarang pertanyaan lanjut boleh menghubungi petugas PI Kg Hilir Kuala Matu.